MasovnoUbijanje.com Prijatelji životinja Home Page

Masovno ubijanje O analogiji Eliminiranje neželjenih Obrada života Konačno rješenje

Holokaust na vašem tanjuru
“Muškarci, žene, djeca, sve je to bilo isto, baš kao da zgaziš kukca.”
     — Alois Hafele, član eskadrona smrti u logoru smrti Chelmno

    Konačno rješenje

Ideja proizvodnje na tekućoj vrpci koju je usavršio Henry Ford (koji se jako divio Hitleru) je došla od američke mesne industrije, a provođena je na ljudima tijekom holokausta. Majka i mlađi brat Isaaca Bashevisa Singera su umrli nakon što su transportirani stočnim vlakom u radni logor.

Charles Patterson opisuje dojmove Judy Chicago prilikom posjeta Auschwitzu: “Razlog zašto se nikako ne može ostati hladnokrvan boraveći u Auschwitzu je taj, piše ona, 'da sve djeluje tako neobično poznato.' Otkako se neke od stvari koje su nacisti činili u logorima čine cijelo vrijeme u ostatku svijeta, načini 'obrade' korišteni u Auschwitzu su 'groteskni oblik iste moderne tehnologije o kojoj svi mi ovisimo. Mnoga živa stvorenja su zajedno nagurana u odvratnim nastambama; prevožena bez hrane i vode; natjerana u stada u klaonicama, dijelovi njihovih tijela se 'učinkovito' koriste u kobasicama, cipelama ili umjetnim gnojivima … Vidjela sam kako cijela Zemaljska kugla simbolizira Auschwitz i kako je prekrivena krvlju …' ”

Kao i ljudi, životinje također žude za slobodom i žele živjeti svoje živote na svoj vlastiti način. Kao i mi, one pate i osjećaju strah. Kao i Židovi ubijani u koncentracijskim logorima, životinje su užasnute kad su smještene u ogromnim prljavim skladištima i kad se sakupljaju radi prijevoza do klaonice. Kožni naslonjač i ručna torbica su moderni ekvivalenti sjenila za svjetiljke izrađenih od kože ljudi ubijenih u logorima smrti.

Ako to ne možemo razumijeti ostavljamo vrata otvorena za nove strahote. Patterson piše: “Industrijalizirano klanje krava, svinja, ovaca i drugih životinja utrlo je put … za Konačno rješenje. ”

Za dobro životinja, kao i za naše vlastito, mi moramo pronaći novo “rješenje”. Svaki puta kad stavimo komadić životinjskog mesa u svoja usta mi podržavamo današnji holokaust. Okrećemo leđa žrtvama, kao što su toliki mnogi okrenuli leđa Židovima.

Lako je živjeti i pustiti druge da žive.

Posjetite ove stranice kako biste saznali kako možete zaustaviti suvremeni holokaust:

www.vegekit.com

www.prijatelji-zivotinja.hr

 Udruga Prijatelji životinja
Gajeva 47
10000 Zagreb
prijatelji-zivotinja.hr
prijatelji.zivotinja@inet.hr
tel: 01 4920226
gsm: 091 506 7905

People for the Ethical Treatment of Animals MassKilling.com