MasovnoUbijanje.com Prijatelji životinja Home Page

Masovno ubijanje O analogiji Eliminiranje neželjenih Obrada života Konačno rješenje

Holokaust na vašem tanjuru


“Oni više nisu ljudska bića. Oni su životinje. ”
     — Joseph Goebbels, nacistički ministar propagande prilikom posjeta židovskoj četvrti u Lodzu

    Eliminiranje “neželjenih”

Heinrich Himmler, zloglasni čelnik SS trupa, je također imao farmu pilića. Njegov studij poljoprivrede i iskustvo u uzgoju kokoši su ga uvjerili da je najdjelotvorniji način oblikovanja budućnosti populacije – ljudske i neljudske – provođenje uzgojnog projekta koji bi podupirao “željene”, a eliminirao “neželjene”. Njegovo zanimanje za uzgoj i ubijanje pilića preneseno je na uzgoj i ubijanje ljudi. Himmler svoje žrtve nije smatrao ljudima. Prema njegovom biografu Rihardu Breitmanu, “Oni su poput gamadi, a svaki farmer se mora riješiti štetočina da bi prehranio sebe i svoju obitelj.”

Godišnje se ubije više kokoši – 9 milijardi – nego bilo kojih drugih životinja uzgajanih za hranu. Kada ljudi kažu da jedu “samo” piletinu, oni doprinose najintenzivnijoj patnji u masovnom uzgoju životinja. Pilići “brojleri” se uzgajaju u ogromnim prenatrpanim halama s tisućama ptica. Hranjenje ptica je manipulirano osvjetljenjem, tako da one jedu što je češće moguće, te ih se ubija dok su još vrlo mlade, stare tek 7 do 9 tjedana (jer ne bi poživjele puno duže).

Genetički odabir, kojem se toliko divio Himmler – kreiranje ptica koje bi se što brže udebljale – uzrokuje krajnje bolna stanja zglobova i kostiju, koja otežavaju svaki pokret. PETA-ino tajno istraživanje 1994. godine unutar industrije “brojler” pilića otkrilo je, također, ptice koje pate od dehidracije, bolesti dišnog sustava, bakterijskih infekcija, srčanih udara, osakaćenih nogu i drugih ozbiljnih poremećaja.

 

 

 

People for the Ethical Treatment of Animals MassKilling.com